Nederland flosst braaf uit vrees tandarts

22 september 2011 Bang voor de tandarts? U bent niet de enige. Bijna de helft van de Nederlanders is bang voor de tandarts, zo blijkt uit recent onderzoek van Philips¹.  Nederlanders zijn zich erg bewust van het belang hun gebit goed te verzorgen. Ruim 55% van de respondenten van het onderzoek flosst naast het tandenpoetsen regelmatig. Een hartig woordje van de tandarts is daarbij zelden nodig, want angst voor de tandartsstoel (50%) is voldoende om te gaan flossen. Het vermijden van gele tanden en overgevoeligheid zijn daarnaast de belangrijkste beweegredenen om het gebit goed te verzorgen.

Mannen versus vrouwen
Opvallend is dat vrouwen vaker last hebben van gevoelige tanden dan mannen, zeker als het gaat om koude (32%) en zoete dingen (8%). Naast regelmatig flossen bezoekt een kwart van de vrouwen de mondhygiëniste. Mannen daarentegen, reinigen hun gebit liever zelf. Zij gebruiken hier over het algemeen tandenstokers (68%) en mondwater (34%) voor, of gewoonweg een scherp voorwerp (18%). Bijna de helft van de mannen is zich erg bewust van het feit dat goed reinigen tussen de tanden de algemene mondhygiëne beïnvloedt. Bij vrouwen is dit 39%. Over één ding zijn mannen en vrouwen het eens – etensresten tussen de tanden is een grote afknapper. Toch blijft de grootste afknapper het hebben van een onfrisse adem (60%). Voor mannen spelen schuine tanden ook een rol.

En flossen maar …
Aangezien je met tandenpoetsen slechts 60% van het gebit reinigt, wordt flossen vaak aangeraden om ook tussen de tanden goed schoon te maken. Helaas blijft dit voor veel mensen nog steeds een lastige aangelegenheid; tanden zijn moeilijk te bereiken (25%), flossdraad breekt (18%) of het tandvlees begint te bloeden (ca.18%). Toch blijkt 58% van de Nederlanders de ongemakken graag te trotseren voor het schone en prettige gevoel dat flossen geeft. Ruim een kwart van de Nederlanders flosst volgens het onderzoek grondig en is hier minimaal twee minuten per dag of zelfs langer mee bezig.

In 60 seconden flossen met lucht
Om het reinigen tussen de tanden eenvoudiger en effectiever te maken heeft Philips onlangs de Sonicare AirFloss ontwikkeld. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en is  voorzien van ‘microburst’-technologie. Deze technologie geeft korte krachtige luchtstoten en microscopische waterdruppeltjes af, waarmee zacht en zeer effectief tussen de tanden gereinigd wordt. De Sonicare AirFloss verwijdert 99% meer tandplak tussen de tanden dan bij alleen poetsen en vervangt traditioneel flossen[i].

Bovendien bestrijdt de Sonicare AirFloss doeltreffend slechte adem. Mannen die aan het flossen graag een frisse smaak (19%) en een frisse adem (15%) overhouden kunnen mondwater naar keuze in de Sonicare AirFloss gebruiken. Ulrike de Jong, Marketing Manager Oral Healthcare bij Philips: “Sonicare AirFloss is een nieuw technologisch hoofdstuk op het gebied van mondhygiëne en vervangt het traditionele flossen. "Door middel van een luchtstraal reinigt Sonicare AirFloss op een aangename manier en binnen één minuut alle ruimtes tussen de tanden. Voor alle mensen die flossen te tijdsintensief vinden is het dé uitkomst”.  

philips_elek_tandenborstel

Philips Sonicare DiamondClean
Naast de Sonicare AirFloss is ook de Sonicare DiamondClean ideaal voor een goede gebitsverzorging. Deze hoog technologische tandenborstel is in staat 100% meer tandplak te verwijderen dan een gewone handtandenborstel[ii], een punt dat voor 30% van de ondervraagden een belangrijke reden is om te flossen. Daarnaast zorgt de Sonicare DiamonClean, mede dankzij de verschillende poetsstanden zoals Gum Care en White, voor een verbeterde conditie van het tandvlees en optimale verwijdering van vlekjes op de tanden.


[i] A Randomized, Parallel Design Study to Evaluate the Effect of AirFloss (Chinook) on Removal of Interproximal Plaque and Reduction in Gingivitis. Jain V, Wei J, Jenkins W, Delaurenti M.

[ii] Evaluation of stain removal by Philips Sonicare DiamondClean power toothbrush and manual es, Colgan P, DeLaurenti M, Johnson M, Jenkins W, Strate J. Data on file, 2010

 

Terug naar home

Share |
Lees meer uit het TTM-archief. Selecteer een categorie.
Kunt u niet vinden wat u zoekt? Gebruik de zoekmachine.
Nummer 181
oktober/november 2024
In dit nummer

 

Verspreiding in november 2024.

Mis geen nummer, neem nu een abonnement op het Tandtechnisch Magazine. Klik hier voor een speciale internet-aanbieding.

Heeft u nieuws voor het volgende nummer of een interessante casus? Neem dan contact op met de redactie.

Ontvang gratis TTM nieuwsbulletin

Gratis overzicht van het belangrijkste nieuws uit de dentale branche in uw e-mailbox. Vraag nu aan! Afmelden kan altijd door een e-mail te sturen naar info@tandtechnischmagazine.nl